Seger: ”Första gången jag upplevt ett sådant tryck”

Uppdaterad
Publicerad

Lagkapten Caroline Seger gjorde sitt första VM med Sverige redan 2007. Men VM 2019 i Frankrike blev speciellt för mittfältaren.

– Jag har spelat många mästerskap men det är första gången jag upplever att det har varit ett sådant tryck, säger hon till SVT Sport.

Som nyblivna VM-bronsmedaljörer landade landslaget idag på Landvetter i Göteborg och mötte en stor skara supportrar. Lagkapten Caroline Seger var glad och stolt över hyllningarna på hemmaplan:

– Det är såklart speciellt. Det känns som att Göteborg blivit landslagets hemmaborg. Det är svårt att förstå hur stort det blir hemma med tanke på att man är i sin bubbla i VM, säger Seger. 

Damlandslaget i fotboll

Med 200 landskamper och två tidigare mästerskapsmedaljer har lagkaptenen upplevt mycket i sin karriär. Trots det var uppmärksamheten kring VM 2019 det största mittfältaren varit med om.

– Jag har spelat många mästerskap men det här är första gången jag upplever ett sådant tryck, både på hemmaplan och plats, så det tyder ju att vi är påväg åt rätt håll, säger hon till SVT Sport.

Den 34-åriga mittfältsgeneralen fick också en del frågor kring hennes framtid i blågult:

– Det är EM-kval i höst och sen 2020 så får vi se hur det blir. Hur kropp och knopp mår då, säger Seger. 

Nu närmast väntar endast en veckas semester för lagkaptenen som sedan återgår till klubblaget Rosengård som möter Växjö på Malmö IP redan den 21:a juli. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet