Seger känner extra hunger inför EM

Uppdaterad
Publicerad

Att Caroline Seger i Lyon inte får den matchtid hon är van vid tror hon kan gynna henne i EM i sommar.

– Jag kommer inte helt nedkörd, jag får en hunger, säger hon till SVT Sport.

EM i Nederländerna är nästa medaljmål för det svenska silverlaget från OS. Navet på mitten Caroline Seger har som alltid en nyckelroll. Men vägen mot detta mästerskap har varit annorlunda för Sveriges lagkapten, som i franska mästarlaget Lyon, där 23 av 26 i truppen är landslagsspelare, inte får den speltid som hon brukar ha.

Hon medger att det såklart varit svårt att acceptera, men har ändå lärt sig att hantera utmaningen.

Damlandslaget i fotboll

– Rent fysiskt är jag inte orolig, och jag är så pass gammal att jag kan ta det lugnt och jag behöver inte stressa i min situation överhuvudtaget, vilket känns enormt skönt.

På tå på varje träning

Seger berättar för SVT Sport att hon trivs i Lyon, både med stan och med laget. Och på torsdag har hon ett jätteläge att äntligen få vinna Champions League, i den helfranska finalen mot PSG. Det blir tredje gången gillt isåfall, efter finalförluster med både Tyresö och PSG.

Hon har ett år kvar på kontraktet med Lyon, men hemlängtan finns där, och bristen på speltid är tålamodsprövande. Men hon vill ändå betona att den här tiden också varit väldigt givande.

– När jag varit i en miljö som Lyon så har min fotboll utvecklats enormt mycket tycker jag. Jag måste vara på tå på varje träning.

Njuter du mer än någonsin av din fotboll?

– Det gör jag, och speciellt när jag är med landslaget. Här vet jag vad jag betyder och är väldigt glad för att jag får den här chansen, och jag har varit med så många år nu, så jag har en trygg och fast punkt här.

”Maskinen kör tills maskinen säger stopp!”

Seger medger under vårt långa samtal under den senaste landslagssamlingen att tanken att snart komma hem till allsvenskan kittlar extra mycket med tanke på hur det sett ut i Lyon, och att hon håller dörrarna öppna. Det gör hon även när det gäller fler mästerskap efter EM. Det är VM i Frankrike om två år.

– Efter VM 2015 tänkte jag att nu ska jag sluta. Sen kom OS och det var fantastiskt, och nu kör vi ett EM. Så maskinen kör tills maskinen säger stopp, säger Sveriges mittfältsmotor med ett brett leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet