Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Seger om cupen: ”Inte nummer ett på listan”

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård har inte vunnit svenska cupen på fyra år ändå är svenska cupen ändå inte högst upp på Rosengårdskaptenen Caroline Segers önskelista över titlar att ta hem.

– Såklart är det viktigt att vinna så mycket vi kan, men på prioriteringslistan är det kanske inte nummer ett, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Rosengård toppar just nu damallsvenskan före finalmotståndarna Häcken. I fredags spelade Rosengård mot Eskilstuna i serien och på måndag kommer Piteå på besök i Malmö.

– Cupen är som den är, den ligger där den är, mitt i ett intensivt schema, säger Seger.

Är det allsvenskan som är nummer ett?

– Dels det, sedan är det Champions League också. Svenska cupen ligger i mycket tufft schema men vi gör allt vi kan och hoppas vi tar hem ännu en titel, säger hon.

Jämt mellan lagen

Rosengård och Häcken möttes tidigare under våren i damallsvenskan en match som slutade oavgjort även om Rosengård stundtals var tillbakatryckta av göteborgarna.

–  Vi har fått tillbaks fler spelare i träning vilket varit viktigt för oss. Vi vet också om att det kommer bli oerhört tufft imorgon. Häcken är en oerhört tuff motståndare. Vi har lärt oss från förra matchen, men vad vi lärt oss håller vi för oss själva.

Finalen i Svenska cupen spelas torsdag klockan 18 och sänds i SVT2 och i SVT Play.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jelena Cankovic är tillbaka i Rosengård. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.