Linda Sembrant. Foto: Bildbyrån

Målvaktsfrågan oroar inte Sembrant

Uppdaterad
Publicerad

En sak är säker inför EM-kvalmatchen mot Ungern i morgon: Det blir en ny målvakt mellan stolparna då Hedvig Lindahl tvingats lämna återbud.

För de rutinerade försvararna betyder det ett extra ansvar.

– Det är en ny situation. Vi har många matcher tillsammans med Hedvig, men vi har mycket tid med de målvakter som är här, med träningar där vi har stärkt vårt samarbete, säger Linda Sembrant till SVT Sport

Vem som får målvaktsjobbet, Jennifer Falk eller Zecira Musovic är ännu inte klart. Men vem det än blir så tror Linda Sembrant att tiden för förberedelser är tillräcklig, både att få till ett samarbete med målvakten och att spela ihop ett lag som inte setts på länge.

– Tiden räcker. Det känns väldigt naturligt och enkelt och som om det inte var så längesen vi sågs.

Damlandslaget i fotboll

Sverige är storfavoriter inför matchen mot Ungern och tre poäng är mer eller mindre ett måste. Linda Sembrant är klar över vad som krävs för vinst.

– Vi måste få till ett bra anfallsspel och kunna slå hål på dem. För oss där bak att göra en bra speluppbyggnad och att få våra offensiva spelare att göra det de är bra på. Och såklart vara med på deras omställningar, för de tror hundraprocentigt på sina omställningar och trycker på med mycket folk.

Lärt sig mycket

33-åriga Linda Sembrant, med 120 A-landskamper i ryggen, kommer närmast från en säsong i Juventus och hon tycker det känns bra att spelat en del inför EM-kvalet.

– Vi i Italien har dragit igång så det känns bra personligen att ha några matcher i benen, säger hon.

Året i Juventus har betytt mycket för henne.

– Man lär sig alltid av ett nytt ställe, ett nytt lag, nya spelare. Det har varit ett väldigt bra första år. Laget har utvecklats sen förra säsongen och jag har också vuxit med att få spela med olika sorters spelare och hantera det. Just idag har jag en bra form och trivs väldigt bra där jag är.

Efter EM-kvalsamlingen väntar en historisk match för Linda Sembrant. och även för nyförvärvet Lina Hurtig. Då ska Juventus möta Milan borta på klassiska San Siro, en arena som normalt bara huserar herrfotboll.

– Det ska bli enormt, tycker hon. Synd att vi inte kan spela inför publik. Jag tror att det skulle kunna ha blivit ett publikrekord.

SE OCKSÅ: Magdalena Eriksson: ”Ingen självklarhet – Ungern har börjat närma sig” (15 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet