Linda Sembrant hyllades till årets försvarare på fotbollsgalan 2019 Foto: Bildbyrån

Sembrant förlänger med Juventus

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska landslagsförsvararen Linda Sembrant förlänger med Juventus.

32-åringens nya kontrakt är till sommaren 2021.

– Jag är väldigt exalterad att stanna i klubben, vi syns på planen, säger hon i en hälsning på Juventus sociala medier.

Linda Sembrant spelade fram till förra sommaren med Montpellier, men valde att gå till den italienska storklubben Juventus efter det. Där har mittbacken spelat 20 matcher och gjort tre mål. Hon är en bidragande anledning till att Juventus leder serien med sex poäng före tvåan Fiorentina.

Landslagsförsvararen, som vann priset till årets försvarare vid fotbollsgalan 2019, skrev först ett kontrakt över ett år, men nu står det klart att hon förlänger. Juventus meddelar på sin hemsida att svenskan skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2021.

– Jag förlängde precis mitt kontrakt till 2021 och jag är väldigt exalterad att stanna i klubben. Fortsätt stötta oss så ses vi på arenan, säger hon i ett klipp på Juventus sociala medier.

Sembrant har tidigare representerat Bälinge, AIK, Kopparbergs/Göteborg, Tyresö och Montpellier. Sembrant har vunnit den italienska supercupen med Juventus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.