Sveriges tålamod lönade sig till slut i åskmatchen mot Chile. Det hoppas mittbacken Linda Sembrant att Sverige ska jobba vidare med mot Thailand. Foto: Bildbyrån

Sembrant: Tålamodet otroligt viktigt mot Thailand

Publicerad

Seger mot Thailand och Sverige är klart för åttondelsfinal.
Då blir samma tålamod damlandslaget visade mot Chile nyckeln, menar mittbacken Linda Sembrant.
– Det är inte alltid lätt. Känslorna börjar spela in lite mera, så där höll vi det väldigt bra tycker jag, så det ska vi framförallt ta med oss, säger Sembrant till SVT Sport.

Efter segern i regnet i Rennes mot Chile väntar nu Thailand i gruppspelsmatch två i soliga Nice. De svenska spelarna hoppas framförallt att det tålamod Sverige visade i premiären, innan det sena ledningsmålet kom, ska sitta fast förankrat.

Hanna Glas varnar för att Sverige måste se upp med kontringar, eftersom Thailand har ett par riktigt snabba spelare där. Och hon tror att det kan bli en lite annorlunda matchbild nu.

– De känns lite mer kompakta, inte lika mycket markeringsinslag som Chile har. Jag räknar ändå med att vi ska kunna styra större delen av matchen. Sen tror jag de är riktigt revanschsugna efter förra matchen.

”Lite som att bryta ihop och komma igen”

Nilla Fischer, som hoppas på en liknande matchbild som mot Chile, försöker sätta sig in i hur det thailändska laget kan påverkas av den rekordstora VM-förlusten, 13-0, mot regerande mästaren USA.

 - Jag tror att blir lite som att bryta ihop och komma igen. Det hade jag gjort för att bearbeta, och sen ta nya tag. Så jag tror att de kommer gå in med inställningen att de ska vinna, och det måste vi passa upp för.

 Och när det gäller det svenska anfallsspelet betonar Sofia Jakobsson kantspelet och skärpa i boxen:

– Vi hade det också som en nyckel mot Chile och det kommer säkert bli en nyckel också mot Thailand att ta sig igenom runt på kanterna och komma till inspel, och sen får vi ta vara på alla situationer vi får i boxen och snäppa upp den biten.

Så ska Lindahl bibehålla fokus

För Hedvig Lindahl väntar förmodligen långa sysslolösa perioder mot Thailand. Men målvakten har sin taktik klar inför matchen för att inte tappa fokus.

– Att vara en del i laget, hålla igång kommunikationen och organisera upp det är ett sätt att hålla fokus i de här matcherna. Sen hjälper det för mig att vara här och nu i sinnet och inte dra iväg i framtiden eller i dåtid. Då är man oftast redo när det håller något.

Hedvig Lindahl om hur hon ska hålla fokus mot Thailand

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer