Sembrant: ”Mäktigt att slå ut hemmanationen”

Uppdaterad
Publicerad

Linda Sembrant tror att Sverige kan dra lärdomar från Italienförlusten inför kvartsfinalen mot Nederländerna på lördag.

– Igår straffade de oss på omställningar, något Holland är rätt bra på också.

– Vi har en kvartsfinal framför oss. Det känns väldigt speciellt utifrån allt vad det innebär med lördagens match. Men gruppen är klar och vi är vidare till kvartsfinal och det är otroligt bra och otroligt skönt, säger Linda Sembrant.

Sverige avslutade gruppspelet med en besvikelse när de förlorade mot bottenlaget Italien med 3-2.

Damlandslaget i fotboll

– Det är klart att det känns frustrerande när vi gör en mindre bra prestation men nu handlar det om att visa styrka i att släppa det och ta lärdom av det.

Inför matchen mot Italien gjordes flera förändringar i startelven vilket i efterhand har ifrågasats. Sembrant var den enda kvar på ordinarie plats i backlinjen från tidigare matcher.

– Klart att det ändras lite men samtidigt känner vi varandra väldigt bra hela gruppen och har spelat tillsammans förut också så det ska inte spela så stor roll, vi har så pass skicklig trupp.

Blickar framåt

Sembrant ser vissa likheter mellan Italien och Nederländerna. Därför tror hon att Sverige kan dra vissa lärdomar från tisdagens match.

– Igår straffade de oss på omställningar, något Holland är rätt bra på också så där behöver vi hitta våra positioner lite bättre det tror jag är en del. Vi ska tänka ett väldigt kompakt förvarspel, få till pressen bra, då får de väldigt svårt att sig igenom. Vårt försvarspel är en start till ett bra anfallsspel, säger hon och fortsätter:

– Vi vill göra en fantastisk match på lördag och det skulle vara mäktigt att slå ut hemmanationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet