Johnsson hjälte när Köpenhamn avancerade till åttondel

FC Köpenhamn är vidare till åttondelsfinal i Europa League efter att ha besegrat Celtic på bortaplan med 3-1. Malmös gruppkamrat hade 1-1 från första mötet och avgörandet kom med fem minuter kvar – och kan till stor del tacka sin svenska målvakt för avancemanget.

Efter att ha släppt in kvitteringsmålet i den 82:a minuten kunde Pep Biel, tre minuter senare, skicka Köpenhamn vidare i turneringen.

Köpenhamn anföll på bred front och Rasmus Falk Jensen kunde hitta en fri Biel, framstörtandes på ena kanten.

Europa League

Celtic behövde då göra två mål för att ta sig vidare och i deras anstormning kunde Dame N'Doye rinna igenom och punktera matchen. Karl-Johan Johnsson vaktade målet för Köpenhamn och stod för flera svettiga räddningar som hjälpte danskarna till avancemang. Hemmalaget skapade 14 målchanser som bara resulterade i ett mål.

Köpenhamn spelade i samma grupp som Malmö och gick vidare som grupptvåa bakom skånelaget.