Serge Gnabry tog Bayern München till Champions League-final – med drömmål

Bayern Müinchen är klart för Champions League-final efter 3–0 mot Lyon.

Matchvinnare: Serge Gnabry.

Han gjorde två av målen – varav det första var ett riktigt drömmål.

Nederlagstippade Lyon var nära att chocka storfavoriten Bayern München, via två heta chanser tidigt.

Först, redan efter fyra minuter, kom Memphis Depay fri och rundade Manuel Neuer. Men han tappade balansen och träffade burgaveln istället för att göra 1–0.

Gnabry sköt i krysset

Tolv minuter senare dunkade Karl Toko Ekambi i stolpen från cirka fem meter.

Sedan förändrades allt.

En minut senare fick Serge Gnabry bollen på högerkanten, drog in i planen och avslutade från straffområdeslinjen och fick på ett kanonskott – som letade sig in i det vänstra krysset.

Returmål

Därefter tog Bayern över matchen totalt.

Dryga kvarten senare var det dags för Gnabry igen, då han tog hand om en retur och satte 2–0.

Neuer med jätteräddning

I den andra halvleken startade Lyon bra. De var riktigt nära att i minut 58 reducera, då Karl Toko Ekambi blev frispelad av Houssem Aouar. Men då kom en utrusande Manuel Neuer och räddade Bayern.

Efter ett tag mattades Lyons press av, och Bayern kunde sedan säkra segern helt och hållet då Robert Lewandowski ett par minuter före full tid nådde högst på en frispark från höger och nickade in 3–0.

– Det känns bra. Alla är glada, vi spelade bra och är glada över att vi gått till final, sade Alphonso Davies i den officiella tv-intervjun efter matchen.

”Kommer bli en bra match”

I söndagens final, som är Bayerns första sedan segern mot Borussia Dortmund 2013, får Bayern möta PSG.

– Det kommer bli en bra match som det definitivt kommer att bli mål i. Det är det här man drömmer om som fotbollsspelare: Att spela mot de bästa i Europa. Vi får göra det, så jag är riktigt laddad, säger Alphonso Davies.

I och med segern så är Bayern München tillsammans med Milan näst bäst i Europacupen/Champions Leagues rekord, med elva finalplatser. Endast Real Madrid (16) är bättre.

– Det är en dröm som blir sann för mig. Att spela Champions League och gå till final... Det är allt man kan drömma om, säger Davies.