David de Gea räddade Manchester United i första åttondelsfinalmötet med Sevilla. Foto: Bildbyrån

de Gea räddade United

Uppdaterad
Publicerad

0–0 borta mot Sevilla.

Främst tack vare stjärnmålvakten David de Gea.

I första åttondelsfinalmötet med Sevilla i Champions League fick Victor Nilsson Lindelöf chansen från start för andra matchen i rad för sitt Manchester United.

– Det är klart att det är roligt att spela matcher. Jag är glad att få hjälpa till, säger Lindelöf efter matchen till Viasat.

Och den svenske landslagsbacken behöver inte komma till returen på Old Trafford nästa vecka med ett underläge. För på Ramón Sanchez-stadion höll United nollan, i synnerhet eftersom David de Gea dominerade mellan stolparna. Sevilla skapade betydligt fler chanser och hade åtta skott på mål,  där de Gea tvingades till många svettiga räddningar, bland annat en makalös reflexräddning på Luis Muriels nick ett par meter från mållinjen.

Lindelöf spelade hela matchen, och efteråt ger lokaltidningen Manchester Evening News honom en femma i betyg på en tiogradig skala – de Gea fick en åtta för sin insats.

– Det var en tuff match och vi möter ett bra Sevilla. Sista tio fick de lite chanser men kändes bra att vi höll nollan, säger Lindelöf.

Returen spelas den trettonde mars på Old Trafford.

– Vi har allt i egna händer på hemmaplan. Det är bara att åka hem och göra det så bra som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.