Malmö FF:s supportrar visade sitt missnöje efter klubbens beslut. Foto: Bildbyrån

Sexbrottsmisstänkte Malmö FF-spelaren tränar igen – fansen visar sitt missnöje

Publicerad

Den Malmö FF-spelare som tidigare varit avstängd efter misstankarna om sexuellt utnyttjande av barn tränade idag med laget igen. Det fick supporterklubben att visa sitt missnöje med en banderoll enligt Expressen.

Malmö FF beslutade i torsdags att häva avstängningen mot den spelare som är misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn. Eftersom att förundersökningen har dragit ut på tiden beslutade klubben att spelaren skulle få börja träna med laget igen.

– I Sverige ska man anses oskyldig tillls man är dömd. Sen förstår vi att det finns känslor i det här. Men det är fortfarande bara en misstanke det handlar om, sa klubbens VD Niclas Carlnén till SVT Nyheter Skåne då.

”Med emblemet följer ansvar”

Idag tränade han för första gången med klubben sedan avstängningen. Då visade supportarna sitt missnöje genom en banderoll med texten ”Med emblemet följer ansvar – spelaren förtjänar ej vår himmelsblå tröja“ enligt Expressen.

Supporterklubben uttryckte sitt missnöje redan i torsdags på sin hemsidan ”MFF Support är väldigt besvikna över Malmö FF:s beslut att häva den sexualbrottsmisstänkte spelarens avstängning. Detta innebär att spelaren återigen representerar Malmö FF genom att bära vårt emblem samtidigt som en förundersökning pågår gällande sexualbrott. MFF Supports ställning i frågan är att spelaren inte ska representera Malmö FF på något vis, i synnerhet inte i vår matchtröja”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer