Bernardo Silva och Benjamin Mendy. Foto: Bildbyrån

Bernardo Silva stängs av efter tweet mot lagkamrat

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City-forwarden Bernardo Silva stängs av en match och tvingas böta 625 000 kronor. Det efter rasistiska kommentarer på sociala medier mot hans lagkamrat Benjamin Mendy.

Silva jämförde Mendy med en karaktär som syns på ett godispaket i Spanien och Portugal. Silva har även genomgått en utbildning efter att ha erkänt att han brutit mot reglerna.

Silva tog bort sitt inlägg endast 46 minuter efter han lagt upp det, och skrev sedan ett nytt inlägg där han sa: ”Jag kan inte ens skämta med en kompis nu för tiden.”

Det engelska fotbollsförbundet säger i ett uttalande efter domen att det var tydligt att hans inlägg var menat att endast vara ett skämt mellan två nära vänner. Men man fortsätter med att säga att det inte var via en privat kanal som han uttryckte sig.

”Inlägget var på en plattform till en högprofilerad fotbollsspelare med 600 000 följare” säger förbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.