Häckens Alexander Farnerud skadade knät borta mot Sirius. Foto: Bildbyrån

Farnerud till sjukhus när Häcken kryssade

Uppdaterad
Publicerad

Häckens Nasiru Mohammed gjorde 1-0.

Sedan fick han rött kort, Alexander Farnerud åkte på en allvarlig knäskada och Sirius kunde kvittera två gånger om till slutresultatet 2-2.

Det blev en händelserik match i Uppsala. Häckens Nasiru Mohammed gjorde matchens första mål efter en omställning, men hans och bortalagets glädje blev kortvarig.

Ogbu och Farnerud till sjukhus

Fem minuter senare fick han rött kort efter en brutal kapning på Moses Ogbu. Ogbu fick utgå direkt med en befarad fotskada och fördes enligt uppgifter till C More sedan till sjukhus – dit även Alexander Farnerud fick åka efter att han skadat knät minuter före paus.

Häckens rutinerade nyckelspelare föll ihop på gräsmattan efter att ha vridit vänsterknät i offensivt straffområde. För 33-åringen, som har flera korsbandsskador de senaste åren i bagaget, kan karriären nu vara i fara.

Två nickmål räddade Sirius

I andra halvlek pressade Sirius med en man mer – och fick till slut utdelning när Jesper Arvidsson nickade in kvitteringen. Laget gick sedan för ledningsmålet, men då chockade istället Häcken med att nicka in 2-1 på hörna genom Juhani Ojala.

Men precis som tidigare lyckades Sirius kvittera, även den här gången på nick, till slutresultatet 2-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.