Kim Skoglund hoppade in och räddade en poäng åt Sirius mot J-Södra. Foto: Bildbyrån

Sen kvittering tar Sirius upp på andraplats

Uppdaterad
Publicerad

Med två minuter kvar att spela räddade inbytte Kim Skoglund en Sirius-poäng som betyder en andraplats i allsvenskan för Uppsala-laget.

–  Det var bara att komma in och ligga nära boxen och fiska upp ett läge vilket jag också gjorde, säger Skoglund till C More.

Sirius var under måndagen tillbaka på Studenternas IP efter att den senaste hemmamatchen flyttats till Gävle på grund av att gräsplanen inte varit i speldugligt skick.

En som gjorde en återkomst i återkomsten var Ante Björkebaum som blivit kvitt sina skadebekymmer och anfallaren var också på hugget.

Efter dryg kvarten höll sig Bjrökebaum framme och stötte in Karl Larssons inlägg till det som borde resulterat i ett ledningsmål.

Bortdömt mål

Målet dömdes, av reprisbilderna att döma, mycket tveksamt bort för offside.

Trots ett tydligt övertag i den första halvleken lyckades inte hemmalaget få hål Anton Cajtoft som stod för flera vassa räddnignar.

I stället var det gästerna som skulle öppna målskyttet med halvtimmen kvar att spela.  Stefan Karlsson tog sig fram längs högerkanten och slog ett inlägg som Tommy Thelin mötte och med en stenhård nick som betydde 0-1.

”Räddar oss kvar i matchen”

– Det är ett jättebra inlägg som jag använda kraften från. Att det var vi som tog ledningen får vi tacka Cajan (Cajtoft) för. Han räddade kvar oss i matchen i den första halvlek, säger Tommy Thelin till C More.

Efter målet var matchbilden oförändrad, det vill säga att Sirius fortsatte att hålla i taktpinnen.  I den 88:e minuten kom tillslut också den logiska utdelningen.

Johan Eiswohld lyfte in bollen på Jesper Arvidsson som behärskat spelade in bollen centralt där inbytte Kim Skoglund stötte in 1-1, som också blev slutresultatet.

– Det var bara att komma in och ligga nära boxen och fiska upp ett läge vilket jag också gjorde efter en bra pass från Arvidsson, säger Skoglund till C More.

Planen kritiseras

Vidare saknas det fortfarande en hel del för att gräsmattan ska få godkänt menar båda målskyttarna.

– Planen var inte så bra som jag först trodde, men det finns ingen anledning att stå här och gnälla på det nu i efterhand, säger J-Södras Tommy Thelin.

Kim Skoglund fyller i:

– Vi vill självklart spela här på Studenternas, men mattan var inte bra i dag heller. Förhoppningsvis kan det vara lite bra väder nu så planen får växa till sig lite.

Det oavgjorda resultatet innebär att nykomligen Sirius är tvåa i tabellen bakom Malmö FF som tidigare under dagen besegrade Örebro med 2-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.