Sirius besegrade Örebro. Foto: Bildbyrån

Sirius starkast i bottenmötet

Uppdaterad
Publicerad

Sirius har fått upp farten i allsvenskan efter en trög vår. I dag tog laget ett jättekliv i tabellen när de bortabesegrade ett trögt Örebro med 2-0.

Tabellelvan Örebro var numret mindre än tabelltolvan Sirius i hemmamötet på Behrn arena under måndagskvällen.

I en ganska stängd tillställning gjorde Adam Ståhl, 24, sitt första allsvenska mål när han i en tilltrasslad situation vräkte sig fram i den 37:e matchminuten.

Därefter kontrollerade Uppsalalaget matchen och när den tidigare Örebrospelaren Mohammed Saeid kontrade in 2-0 i den 68:e minuten, efter en målvaktstavla från Oscar Jansson var saken klar.

– Det var en viktig match för oss. Vi förlorade senast (3-4 mot Häcken) och ville ha revansch. En mycket bra insats och vi lirade bra fotboll, säger Örebrofödde Saeid till C More.

Han fortsätter.

– Det var bra av Fille (Philip Haglund som såg mig). Jag fick en bra touch och det var en lättnad, jag har velat göra mål länge. Det var en speciell match för mig, säger han om målet.

I och med segern tar Sirius ett jättesteg i tabellen och går upp på en nionde plats i serien.

Allsvenskan

Örebro SK logo

Örebro SK

0 - 2

IK Sirius logo

IK Sirius

Behrn Arena, Örebro
Publik: 4276
Domare: Glenn Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.