Foto: TT

Örebros avbräck – sjukdom stoppar Dahlkvist

Uppdaterad
Publicerad

Tabelljumbon Örebro får klara sig utan Lisa Dahlkvist i dagens match mot tabelltvåan Rosengård. Landslagsmittfältaren har insjuknat.

– Jag väntade ända till i morse för att se om det fanns någon möjlighet, men feber och halsont sätter stopp, säger Lisa Dahlkvist till SVT Sport.

Örebro är i desperat poängbehov och inför dagens match mot titeljagande Rosengård har laget drabbats av ett tungt avbräck. Laget får klara sig utan landslagsstjärnan Lisa Dahlkvist som blivit sjuk.

Förkyld Dahlkvist

– Jag väntade ända till i morse för att se om det fanns någon möjlighet, men feber och halsont sätter stopp. Såklart tråkigt att missa en matchen mot Rosengård som är ett lag som precis som vi har viktiga poäng att spela om, säger Lisa Dahlkvist till SVT Sport.

Örebro har efter 15 spelade matcher tre poäng upp till Kvarnsveden på rätt sida strecket.

Tror på nytt kontrakt

– Det är en jättetuff situation såklart, men jag tror stenhårt på att vi kan reda ut det här och hålla oss kvar i allsvenskan. Varje poäng är viktig och det är roligare att spela matcher där det gäller någonting i stället för att ligga i mitten av tabellen och lunka, säger Dahlkvist.

Matchen mellan Örebro och Rosengård  sänds i SVT1 från 12.55.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.