Emma Berglund skadade sig mot Kristianstad. Foto: Bildbyrån

Efter guldet – skador oroar Rosengård inför Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård är just nu uppe i en period med tätt matchande. I onsdags mötte de Bayern München, i söndags toppmöte i damallsvenskan mot Kristianstad och på torsdag väntar Champions League-tvåan Barcelona.

I truppen finns en del frågetecken. Rebecca Knaak, Emma Berglund och Athinna Persson Lundgren har alla tre skadat sig på olika sätt.

– Vi är försiktigt optimistiska på alla tre men vi tar en dag i taget, säger Rosengårds kommunikationsansvariga Louise Eklund till SVT Sport.

På måndagskvällen blev Rosengård svenska mästare i kavaj. Nu ska de fokusera på torsdagens Champions League-match.

I CL-gruppspelets första match mot Bayern München förra veckan fick Rebecca Knaak en smäll och sågs haltande vid sidan av planen i söndagens möte mot Kristianstad.

– Hon fick en smäll mot foten i matchen mot Bayern. Hon har fortsatt smärta men vi testar försiktigt framåt under veckan, säger Eklund till SVT Sport.

Lagkaptenen fick gå av

Under gårdagens 2-0-seger mot Kristianstad fick både lagkaptenen Emma Berglund och talangen Athinna Persson Lundgren lämna planen med skador. De har under dagen båda två undersökts. Persson Lundgren fick en smäll mot foten och utvärderar dag för dag.

– Emma Berglund har en känning i baksida lår. Vi ska göra fler undersökningar i veckan så hon belastas på rätt sätt. Vi har inga klara besked i nuläget, säger Eklund.

KLIPP: Mimmi Larsson: ”Det känns overkligt” (24 oktober 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mimmi Larsson om SM-guldet. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.