Västerås Pedro Ribeiro jublar med lagkamrater efter att han gjort 1-0 under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mot Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Skräll i svenska cupen – Malmö föll mot superettanlag

Malmö förlorade mot Västerås i svenska cupen.

Drömfrispark av Simon Johansson avgjorde.

– Jag har väntat på att få ta en frispark, säger han till C More.

I den 65:e minuten fick gästerna frispark precis utanför straffområdet. Simon Johansson tog hand om den och sköt snyggt ribba in.

– Jag har väntat på att få ta en frispark. Förra året tog jag två stycken där målvakterna gör riktigt bra räddningar. Nu fick jag äntligen till det, riktigt skönt, säger Johansson till C More.

Målet innebar 2-1 till superettanlaget – ett ledning som Malmö inte kunde hämta in. Det är första gången sedan 2015 som Malmö förlorar en cupmatch på hemmaplan.

Malmö mönstrade stark elva

De regerande svenska mästarna ställde upp med ett starkt lag, med både Anders Christiansen, Ola Toivonen och Anel Ahmedhodzic från start. Trots det var det gästerna, som slutade sjua i supperettan i fjol, som inledde bäst.

Pedro Ribeiro gjorde 1-0 med fem minuter kvar av den första halvleken. Fem minuter in i den andra halvleken kvitterade Christiansen. Malmö låg på för en kvittering i slutminuterna, men Västerås höll undan.

– Det är jättestort, vi gör en riktigt bra match. De har farliga lägen, men jag tycker vi är hyfsat värda tre poäng, säger Johansson.

GAIS och Halmstad är de andra två lagen i gruppen. GAIS vann mot Halmstad i dag och toppar gruppen tillsammans med Västerås.

Knall i Kalmar

Malmö var inte det enda allsvenska laget som åkte på förlust mot ett lag från en lägre division. Kalmar förlorade mot division ett-laget Umeå med 2-1.

Jens Sjöström avgjorde för Umeå på övertid – trots en man mindre på plan.

– Man vet att de vill ha en fast situation och sedan försvarar vi oss dåligt. Men jag tycker vi spelar en fotboll som är kul att titta på och jag tycker vi tar kliv i det vi vill göra, säger Henrik Rydström , tränare i Kalmar, till C More.