Slovakien blev en enkel match för Sverige

Slovakien bjöd inte upp till mycket motstånd i EM-kvalet. Sverige tog en enkel seger med 3–0 där maginalen kunde ha varit större. ”Vi ligger bra till”, säger lagkaptenen Caroline Seger till SVT Sport efter fjärde raka vinsten i kvalet.

Med sitt första mål i landslaget gav Emilia Appelqvist Sverige ledningen halvvägs genom den första halvleken, och det var snyggt. Ett känsligt skott som seglade in i bortre.

– Det var otroligt kul, just att det stod 0-0 och att jag fick göra målet, säger Appelqvist till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

Sverige var spelförande men fick vänta tills den andra halvleken innan de lyckades bygga på ledningen. Linda Sembrant gjorde 2–0 efter hörna och strax efter det rann inbytte Stina Blackstenius igenom och fastställde slutresultatet till 3–0, även det var hennes första mål i A-landslagströjan.

– Det någonting som jag gått runt och väntat och längtat på så det var skönt att det kom just i dag, säger Blackstenius.

”Försvarsspelet sitter bra”

En segermaginal som var i underkant. Närmast ytterligare mål var just Blackstenius men hennes avslut tog i stolpens insida.

– Andra havlek blir de trötta och vi får bättre ordning på anfallsspelet. Roligt med olika målskyttar och att vi kan få hål på lag som backar hem, säger Carloline Seger.

Sverige har inlett EM-kvalet på bästa sätt med fyra raka segrar och ännu inget insläppt mål bakåt. Nästa match i kvalet är borta mot Polen den 2 juni.

– Försvarsspelet sitter bra. Vi ligger bra till och kommer fortsätta så här, säger Seger.