Sofia Jakobsson: ”Jag har hittat tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

När Sverige på torsdag spelar årets första match i VM-kvalet, Ungern borta, är det en efterlängtad tävlingscomeback med blågult för Sofia Jakobsson, som missade EM ifjol på grund av en korsbandsskada.

– Jag har drömt om att få komma tillbaka och spela med landslaget, och att få vara med nu på en tävlingslandskamp känns otroligt skönt, säger Jakobsson till SVT Sport.

Sofia Jakobsson, som visat storform på sistone i sitt franska klubblag Montpellier, gjorde visserligen landslagscomeback redan i november. Men det är först nu, när VM-kvalresan tagit oss till Szombathely i Ungern som vi får chansen att se ursnabba Jakobsson igen när det verkligen gäller. Och se hur mycket hennes återkomst betyder för det svenska anfallsspelet. 

– Framförallt nu på slutet har det verkligen känts som att jag har hittat tillbaka till formen som jag hade innan skadan.

Damlandslaget i fotboll

Förbundskapten Peter Gerhardsson berättar för SVT Sport att han verkligen ser fram emot att se Jakobsson i den här tävlingsmatchen.

– Det sprudlar om henne i glädje och initiativ, och sen är det en väldigt kvick, snabb spelare som är intresserad av att gå i djupled, och det behöver vi verkligen. 

Den långa skadefrånvaron och det tuffa arbetet att komma tillbaka har även gett styrka menar det svenska anfallsesset.

– Jag tar ingenting för givet. Varje träning, varje match jag får spela är otroligt kul, och jag har fått ny energi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet