Sofia Jakobsson är redo för comeback efter skada. Foto: Bildbyrån

Sofia Jakobsson redo för comeback i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan åtta månaders frånvaro på grund av korsbandsskadan är nu landslagsanfallaren Sofia Jakobsson tillbaka i Montpelliers matchtrupp. 

– Imorgon kan det bli mina första minuter efter skadan, och jag är obeskrivligt glad, säger Jakobsson till SVT Sport.

Det var den 31 januari, under träning med franska klubblaget, som Sofia Jakobsson ådrog sig korsbandsskadan i vänster knä och som gjorde att hon bland annat missade sommarens EM-slutspel. Hon berättar att resan har känts otroligt lång men är säker på att den också lärt henne massor.

– Nu uppskattar jag varje gång jag får ta på mig mina fotbollsskor och springa ut på planen för att träna eller spela match på ett helt annat sätt. Jag är redo för ett nytt kapitel i min karriär, säger Sofia Jakobsson.

Fotbolls-EM

Hoppas på comeback i landslaget också

Sofia Jakobsson är alltså med i Montpelliers matchtrupp imorgon mot Rodez. Hon hoppas på ett inhopp då. 

– Jag har gått och drömt om denna dag, säger hon glädjestrålande till SVT Sport.

Och den snabba anfallaren hoppas också på chansen att snart vara tillbaka i blå-gult.

– Att få representera det svenska landslaget är absolut det bästa och finaste man kan få göra som fotbollspelare. Jag ska göra allt som krävs för att vara med så snart som möjligt!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet