Ståle Solbakken trött på ursäkterna: ”Ni klagar för mycket” Foto: Bildbyrån

Solbakken om Sverige: ”Sluta med ursäkterna”

Uppdaterad
Publicerad

Ståle Solbakken har tröttnat på snacket om hur alla skador försvagat det svenska landslaget.

– Sluta med ursäkterna! Nu spelar vi fotboll och ser vem som är bäst, säger Norges förbundskapten inför söndagens Nations League-match.

Den rättframme norske förbundskaptenen ger sig in i debatten om ifall alla återbuden gör att Sverige tappat i styrka inför mötet i Oslo.

Han är trött på ursäkterna.

Herrlandslaget i fotboll

Flera svenskar spelare har tvingats lämna samlingen på grund av skador, bland annat mittbackarna Alexander Milosevic, Joakim Nilsson och Carl Starfelt samt mittfältaren Jesper Karlsson.

Det ger inte Solbakken mycket för.

– Jag tycker att ni klagar för mycket på det här, säger Stålbakken och börjar sedan rabbla upp vilket svenskt lag han skulle ta ut.

Robin Olsen i mål, Ludvig Augustinsson och Emil Krafth som ytterbackar.

– Jag skulle vilja ha haft (Victor) Lindelöf som mittback, men han är inte här. Fast vid sidan om honom är det jämnt.

”Nu spelar vi fotboll”

På mittfältet skulle Solbakken valt Jens Cajuste, Emil Forsberg och Victor Claesson. På topp Anthony Elanga, Dejan Kulusevki och Alexander Isak, förklarar han.

– Jag tror att alla spelar och då har ni problem på en position, fortsätter norrmannen.

– Ni har också två lysande tränare, en kort resa hit, stor rutin och har gjort väldigt många mästerskap. Sluta med ursäkterna! Nu spelar vi fotboll och ser vem som är bäst.

Norge vann senaste mötet med Sverige i Solna i söndags med 2–1 efter två mål av superstjärnan Erling Braut Haaland. Till skillnad från sin svenske kollega förfogar Solbakken över en helt skadefri trupp inför matchen som spelas på söndagen.

KLIPP: Nödlösningens förvåning efter samtalet (6 juni, 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet