Abby Wambach får pris av Hope Solo och Sepp Blatter på scenen vid Fifa’s Ballon d’Or-gala i januari 2013. Foto: TT.

Solo anklagar Blatter för övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

Vittnesmålen kring sexuella övergrepp har nu nått toppfotbollen. Den förre Fifa-chefen Sepp Blatter anklagas för att ha grabbat tag i rumpan på USA:s målvakt Hope Solo, 36, i samband med Guldbollens utdelande 2013.

Enligt Solo skedde det bakom ridån precis innan hon skulle gå upp på scenen och ge Abby Wambach pris som världens bästa spelare.

– Han grabbade tag i min rumpa. Jag var i chock men var tvungen att fokusera för att ge min lagkamrat hennes största utmärkelse i karriären, säger Solo i portugisiska Expresseo, enlig The Guardian. Hon bekräftar för AP att uppgifterna stämmer men vill inte ge ytterligare kommentarer.

Blatter: ”Löjligt”

Blatter, som varit indragen i flera skandaler på senare år, förnekar anklagelserna via ombud.

– Det är bara löjligt att påstå något sådant.

Solo gick på sitt Instagram ut och hade ett långt inlägg i samband med #metoo-uppropet och berättade om att sexuella övertramp blivit normaliserat inom idrotten och gav flera exempel utan att namnge någon specifik person. Hon avslutade med orden.

”Tystnad kommer inte att förändra världen”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer