Engelsk seger i toppmötet – efter sen hjälp från domaren

Engelsk hands i straffområdet och straffspark dömd för Spanien med kvarten kvar att spela.

Men spanjorskorna satte jublet i halsen när domaren ändrade domslutet och gav England bollen.

I stället för 1-1 från straffpunkten vann England 2-0 och kopplar ett järngrepp om gruppen.

92 sekunder.

Så länge varade dödläget i toppmötet mellan England och Spanien.

Sen dunkade Francesca Kirby in 1-0-målet. Kirby friställdes i djupled med en läcker instickare signerad Ellen White – och målchansen kunde inte bli bättre.

Kirby hade tre fria lagkamrater bredvid sig när hon kom ensam mot spanska målvakten Sandra Panos. Hon valde eget avslut – och det funkade utmärkt. Det distinkta avslutet borrades in nära stolproten till 1-0.

Rasande förbundskapten

Bara ett par minuter senare rasslade det i de spanska nätmaskorna igen. Millie Bright nådde högst på ett frisparksinlägg vid bortre delen av straffområdet och nickade bollen hela vägen över Panos och in i mål.

Men målet vinkades bort för offside – en tveksam sådan då Bright såg ut att vara precis på offsidelinjen.

Engelska förbundskaptenen Mark Sampson var rasande – men till ingen nytta.

Ändrade domslut

Rasande var han inte när den italienska domaren spelade huvudroll igen i den 75:e minuten.

Engelska mittbacken Ellen White halkade när hon skulle rensa i eget straffområde och sparkade upp bollen på egen arm.

Straffen var till synes solklar och den dömdes direkt. Men efter lite diskussioner tog domaren tillbaka straffen och lämnade bollen hos engelsk målvakt.

I stället kunde Jodie Taylor fastställa slutresultet 2-0 tio minuter senare.

Därmed toppar England grupp D på sex poäng. I sista gruppspelsmatchen väntar Portugal. En poäng där och avancemang till kvartsfinal är säkrat.