Foto: Bildbyrån

Spanien vann efter sent segermål – playoff väntar för Blågult

Uppdaterad
Publicerad

Sverige skapade många bra målchanser då seger krävdes borta mot Spanien i VM-kvalet. Men istället var det Spanien som gjorde matchens enda mål sent. Det innebär att Blågult spelar playoff i vår.

– Det är surt såklart, säger Emil Forsberg till CMore.

Spanien hade som väntat stort bollinnehav och det var också hemmalaget som skapade fler chanser i början. Men Sverige hade ett riktigt farligt läge då Emil Forsberg stod för en soloprestation som avslutades med ett vasst skott.

I slutet av halvleken var Forsberg nära igen. Ludwig Augustinsson slog ett bra inlägg från vänster som Forsberg mötte på volley, men bollen gick strax utanför.

VM-kval fotboll

I andra fortsatte Blågult att skapa chanser, men det ville sig inte. Både Alexander Isak och ”Foppa” missade lägen.

Det dröjde rätt så länge innan förbundskapten Janne Andersson gjorde byten och först kom inte Zlatan Ibrahimovic in. Istället blev nog många förvånade då Emil Forsberg och Dejan Kulusevski togs av planen till förmån för Mattias Svanberg och Robin Quaison.

Lite senare kom ändå Zlatan Ibrahimovic in för Alexander Isak, men det blev inget mål trots det. Istället var det Spanien som gjorde mål med ett fåtal minuter kvar att spela. Inhopparen Alvaro Morata satte returen efter en ramträff.

– Vi visste att vi hade mycket att ge. Vi gav det en chans, men det var inte här vi förlorade kvalet. Det var tidigare, säger Emil Forsberg.

Spanien är klart för VM i Qatar medan playoff i mars väntar för Sverige. Vilka man möter där lottas den 26 november.

Ytterbacken Emil Krafth tog ett gult kort i matchen som innebär att han är avstängd i playoff-semifinalen.

Världsmästerskapet Kvalet UEFA

Spanien logo

Spanien

1 - 0

Sverige logo

Sverige

Estadio La Cartuja, Sevilla
Publik: 54000
Domare: Dr. Felix Brych

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet