Gerard Pique och Spaniens förbundskapten Julen Lopetegui. Foto: BILDBYRÅN

Spaniens coach försvarar Piqué

Uppdaterad
Publicerad

Spanien har VM-kvalsamling inför de viktiga avslutande matcherna mot Albanien och Israel – i tumultet efter folkomröstningen i Katalonien. Barcelonas stjärna Gerard Piqué har stått i centrum och backas nu upp av landslagsledningen.

Under gårdagens träning trakasserades Barcelonas Gerard Piqué, som tydligt tagit ställning för ett fritt Katalonien, av fans till landslaget.

– Hans beteende i landslaget har alltid varit bra och att han uppskattas av lagkamraterna, säger coachen Julen Lopetegui till AP och förklarar att Piqué är fortsatt motiverad och inte påverkard av den uppmärksamhet som uppstått.

VM-kval fotboll

Träning bakom stängda dörrar

I dag samlade Lopetegui laget för att se till att alla drar åt samma håll. Dagens träning genomfördes sedan bakom stängda dörrar.

Samtidigt i Katalonien genomförde klubbarna Barcelona, Girona och Espanyol en strejk under dagen med inställda träningar och stängda klubbhus.

– Vi behöver stödet från de härliga fansen i Alicante för att ta ett stort steg mot VM-slutspelet, säger Lopetegui inför mötet med Albanien på fredag.

Piqué var i tårar i söndags när han fördömde den spanska polisens våldsamma beteende mot röstande i folkomröstningen. Officiella siffror anger att 890 civila och 430 poliser skadats i samband med valet.

LÄS OCKSÅ: Piqué utbuad på Spaniens träning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet