Viasat och Bildbyrån Foto: Viasat och Bildbyrån

Sparkas av domaren – sen visas han ut

Uppdaterad
Publicerad

Nantes brasilianske mittback Diego Carlos sprang in i domaren under förlustmatchen mot PSG.

För det fick han en spark av domaren – och därefter blev han utvisad som lök på laxen.

Under måndagen valde franska fotbollförbundet att stänga av domaren.

Den bisarra situationen utspelade sig på tilläggstid när Nantes jagade kvittering i 0-1-underläge. PSG var mitt i en kontring när Carlos försökte ta sig tillbaka i defensiven. I sin sprint hemåt hakade han ihop med domare Tony Chapron och den sistnämnde föll till marken.

Den franske domaren tog inte kollisionen väl utan riktade en spark mot Nantes-spelaren. En överraskad Carlos konfronterade domaren som plockade upp brassens andra gula kort och visade ut honom för vad som till synes var en protest.

Ligue 1

SE

Efter matchen riktade Nantes-anfallaren Valentin Rongier kritik mot Chapron.

– Jag vet att det är svårt att vara domare men ibland måste man kunna inse att man gjort fel. Om en spelare hade gjort det där hade han blivit avstängd tio matcher, säger Rongier enligt Goal.

Vid lunchtid på måndagen valde det franska fotbollförbundet att stänga av Chapron tills vidare. Han stoppas till att börja med från ligamötet mellan Angers och Troyes – som han skulle ha dömt på onsdag kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet