Foto: TT Nyhetsbyrån

Pyroteknik nära träffa domare

Uppdaterad
Publicerad

En pyroteknisk pjäs var bara någon meter från att träffa huvuddomaren i Champions League-mötet. Skandalen utspelade sig i den första halvleken mellan NK Maribor och Spartak Moskva.

Den pyrotekniska pjäsen ska ha kommit från bortalaget Spartak Moskvas läktarsektion, och var bara någon meter från att träffa huvuddomaren Deniz Aytekin. Som tur var landade pjäsen i gräset. Domaren Aytekin valde att avbryta för ett par minuter, sedan återupptogs matchen.

Föremålet sköts snarare iväg än kastades in på planen, enligt bilderna att döma.

Uefa har strikta regler gällande pyroteknik. Vid flertalet tillfällen har klubbar som brutit mot reglerna i Champions League och/eller Europe League bötfällts.

Andra skandalen i rad

Kvällens läktarskandal är den andra i Champions League-säsongens första omgång. I tisdagens match mellan Celtic och PSG sprang en Celtic-supporter in på planen.

Spartak och Maribor finns i grupp E tillsammans med Liverpool och Sevilla. Mötet Maribor-Spartak Moskva slutade 1-1.

Onsdagens resultat

Liverpool – Sevilla 2-2

Maribor – Spartak Moskva 1-1

Feyenoord – Manchester City 0-4

Shakhtar Donetsk – Napoli 2-1

Porto – Besiktas 1-3

Leipzig – Monaco 1-1

Real Madrid – APOEL 3-0

Tottenham – Dortmund 3-1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.