Magnus Svenungsson reporter på Uppdrag Granskning har tidigare gjort stora avslöjanden om matchfixning. Foto: Bildbyrån

”Spelaren är under stor press”

Uppdaterad
Publicerad

SVTs Uppdrag Gransknings reporter Magnus Svenungsson som tidigare har gjort stora avslöjanden inom svensk fotboll om just matchfixning tycker att det är tråkigt men är inte förvånad.

Misstänkt matchfixning gör att kvällens match mellan IFK Göteborg och AIK ställs in.

– Jag är inte förvånad att det förekommer i Allsvenskan för det tror jag att de som utreder det här vet att det gör det. Men jag är förvånad att förbundet hanterar det såhär, det tycker jag är fantastiskt, säger Magnus Svenungsson till SVT Sport.

Matchfixning

Idag finns det ingen lag som förbjuder matchfixning men i våras presenterades en utredning för att bland annat arbeta fram en sådan lag.

– Idag måste man hitta andra sätt att komma åt det, som att det förekommit hot eller att någon tagit emot en muta.

Svenungsson tror att det är stor press på den utsatta spelaren och hoppas att man kommer att hantera det här på rätt sätt.

– Det här är grovt kriminella, det som ägnar sig åt det här begår ofta andra brott så den här spelaren är under stor press och hoppas att det finns resurser att hjälpa honom.

– Sköter man det här på rätt sätt och tar hand om spelaren bra så kan det här få en positivt effekt mot matchfixningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matchfixning

Mer i ämnet