Sportstudion med rallycross och damallsvensk slutspurt

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg jagar tätduon i damallsvenskan på bortaplan mot nykomlingen Växjö i Sportstudion på söndag. Dessutom sänder SVT Sport näst sista tävlingen i rallycross-VM.

Kristoffersson är redan världsmästare i rallycross, men prestigekampen om andraplatsen går vidare. Bakom överlägsne Kristoffersson är det tajt i tabellen. Blir det Mattias Ekström, Andreas Bakkerud, Petter Solberg eller Sebastien Loeb? SVT sänder direkt från Tyskland. Johan Ejeborg och Jonas Kruse kommenterar.

Med tre omgångar kvar av damallsvenskan leder Piteå tre poäng före Rosengård. Men strax efter hittar vi Göteborg, som tar sig an ett Växjö som imponerat under sin första damallsvenska säsong. Nu ställs deras lite svaga defensiv mot Göteborgs starka offensiv.

– Man har frejdigt offensivt spel, många löpvilliga, det är ett roligt lag att se när de får det att funka, säger Östberg om Göteborg.

Göteborg kan inte länge nå SM-guldet på egen hand. Men en attraktiv Champions League-plats står också på spel. Växjö ligger på en sjätteplats men kan inte luta sig tillbaka – det nya kontraktet är ännu inte säkrat.

”Vinnande maten”

Utöver alla timmar spännande liveidrott bjuder Sportstudion, med Marie Lehmann som programledare, på nyhetsuppdateringar samt kommentarer och analyser av våra experter Jonas Kruse (motorsport) och Frida Östberg (fotboll).

Dessutom inleds SVT:s satsning ”Den vinnande maten” där idrottsstjärnor delar med sig av matvanorna som tagit dem till toppen, med diskussion  i studion.

Slutligen visar Sportstudion ett sammandrag av världscuphoppningen som sänts i SVT2 under eftermiddagen.

Hålltider Sportstudion

Sändningstid: 12.45-17.55 i SVT1/SVT Play

Rallycross-VM: 13.00-15.00 i SVT1/SVT Play

Damallsvenskan, Växjö-Göteborg: 15.30-17.30 i SVT1/SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.