Foto: Bildbyrån/TT

Sportvärldens stöd till Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Terrordådet i Barcelona under gårdagen skakar om världen. Nu sluter många idrottsstjärnor med koppling till staden upp och uttrycker sitt stöd.

”Jag vill skicka mina kondoleanser och hela mitt stöd till familjerna och vännerna till offren till det fruktansvärda attentatet i vårt älskade Barcelona. Vi får inte ge upp, vi är många fler som vill leva i en fredlig värld utan hat, där respekt och tolerans är grunden till hur vi lever tillsammans”  skriver superstjärnan Leo Messi på sin Instagram.

InstaMessi

FC Barcelona uttrycker sorg och avsky efter det inträffade och flaggorna runt Camp Nou vajar idag på halv stång. Söndagens ligapremiär mot Betis kommer att föregås av en tyst minut och båda lagen kommer bära sorgeband skriver klubben på sin hemsida.

Även klubben uttryckte sin sorg på Instagram: ”Djup sorg efter attacken på vår stad. Alla våra tankar går till offren, deras familjen och Barcelonas folk”.  

InstaBarca

Andrés Iniesta som spelat i Barcelona hela sin karriär och är en levande legend i staden skriver: Todos consternados por lo que ha pasado y las noticias que siguen saliendo desde nuestra ciudad. Todo mi cariño. Grovt översatt: Bestört över vad som hänt och nyheterna vi får från vår stad. All kärlek.

Det är inte bara Barcelonas egna spelare som uttrycker sin bestörtning. Även Cristiano Ronaldo, superstjärnan i konkurrenten Real Madrid twittrade: ”Bestört över nyheterna som kommer från Barcelona. Allt stöd och solidaritet med familjerna och vännerna till offren.”

instaronaldo

Nadal förkrossad

Den nyblivne världsettan i tennis och ikonen Rafael Nadal uttryckte även han sin sorg på twitter.

”Förkrossad av det som hände i Barcelona! Allt mitt stöd till de drabbade familjerna och till staden”.

TwitterNadal

John Guidetti, som till vardags spelar i spanska Celta Vigo, har även han uttryckt sitt stöd.

Instaguidetti

La liga inleds ikväll

Det är inför en mycket intensiv idrotthelg i Spanien som det fruktansvärda dådet ägt rum. Fredag kväll är det premiär för årets La liga när Madrid-laget Leganes möter Alaves och Valencia tar emot Las Palmas. Barcelona-laget Espanyol spelar borta mot Sevilla imorgon lördag och FC Barcelona tar emot Betis på söndag.

Dessutom drar cykelklassikern Spanien Runt igång nu till helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.