Ozan Kabak stängs av efter loskan mot Ludwig Augustinsson. Foto: Bildbyrån

Straffas efter att ha spottat mot Augustinsson

Uppdaterad
Publicerad

Shalkespelaren Ozan Kabak stängs av i fyra matcher för att ha spottat mot svenske landslagsspelaren Ludwig Augustinsson i en Bundesligamatch.

Det var i lördagens match i Bundesliga mellan Ozan Kabaks Shalke 04 och Ludwig Augustinssons Werder Bremen, som Kabak spottade mot svensken efter en närkamp.

Nu stänger det tyska fotbollförbundet DFB av Kabak i fyra matcher för händelsen, och dessutom tvingas han böta cirka 158 000 svenska kronor.

Ber om ursäkt på sociala medier

Kabak var ångerfull efteråt, och skrev följande på twitter:

”Jag vill uppriktigt be om ursäkt till Ludwig Augustinsson. Det var inte min intention, det var en olycka. Jag siktade inte på honom, tv-vinkeln ger en vilseledande bild av händelsen. Jag har aldrig gjort så tidigare och kommer aldrig att göra så i framtiden, då det är osportsligt. Det var väldigt olyckligt” skriver Ozan Kabak.

ARKIV: Augustinsson sköt Bremen kvar i Bundesliga (7 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.