Brassen Lucas Moura räddade Tottenham. Foto: Bildbyrån

Tottenham fick hjälp från Italien

Uppdaterad
Publicerad

Ett Barcelona utan Lionel Messi såg länge ut att gå mot segern hemma mot Tottenham.

Men en sen kvittering från engelsmännen tar de vidare i Champions League.

Det kan Spurs tacka PSV för.

I Spanien och Barcelona mönstrade hemmalaget ett reservbetonat lag, utan bland annat fixstjärnan Lionel Messi från start, mot ett Tottenham som, likt Liverpool, var pressat inför slutomgången.

När Ousmane Dembele tjusigt satte 1–0 efter sju minuter så var det nog många Londonblickar som ängsligt riktades mot Milano där Inter, på samma poäng inför avslutningen i kampen om andraplatsen men med sämre inbördes möten mot Tottenham, samtidigt spelade mot PSV. Ett redan avhängt PSV som inte dröjde länge med att skicka en hjälpande hand till engelsmännen, när de överraskande gjorde 1–0 genom mexikanen Hirving Lozano.

Trots massvis av Interchanser så tickade klockan på utan kvittering. Samtidigt har också Inter en Mauro Icardi i laget.

Den målfarlige argentinaren var den som i den 73:e minuten satte pannan på Matteo Politanos långa och svepande cross och satte 1–1 för de blåsvarta som, i och med att Tottenham inte hittat en kvittering på Camp Nou, där och då var vidare.

Alla engelska lag vidare

Märk orden där och då.

För i den 85:e minuten blev Tottenhamanfallaren Lucas Moura frispelad och satte 1–1 mot de redan slutspelsklara katalanerna, som dessförinnan haft både en och två stolpträffar. Och hastigt och lustigt var det åter Tottenham som hade vantarna på andraplatsen.

Ett grepp de, med hjälp av ett PSV som höll stången i Milano, aldrig behövde släppa.

Tottenham vidare, Inter utslagna.

Och därmed är alla engelska lag (Manchester City och Manchester United var redan klara sedan tidigare) vidare till åttondelsfinalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.