Mikael Stahre lämnar oväntat sitt uppdrag i Häcken. Foto: Bildbyrån

Stahre till USA – mot Häckens vilja

Publicerad

Tränaren Mikael Stahre bryter sitt kontrakt med fotbollsallsvenska Häcken – trots två år kvar på sitt avtal. Enligt Expressen ska han ta sig an det amerikanska MLS-laget San José Earthquakes. – Vi är överraskade och besvikna, med tanke på att han har två år kvar på sitt kontrakt, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till SVT Sport.

Häcken skriver att de motsatt sig Stahres uppsägning av kontraktet och att de överväger att förhålla sig till det som ett avtalsbrott. Häcken fick reda på Stahres planer förra fredagen.

– Vi kan gå vidare med det om vi vill. I affekt skulle vi vilja göra det just nu, men det är också en sak som kommer att ta väldigt lång tid. Ytterst är det en styrelsefråga, säger Sonny Karlsson.

– Det här sätter oss i en tuff sits med en månad kvar till säsongsstart. Det är väldigt sent gjort och det har vi tryckt på i dialogen med Stahre. Men han är inte unik, det finns jäkligt många bra fotbollstränare och vi kommer att hitta en ny bra tränare, säger Sonny Karlsson till SVT Sport.

Något direkt nytt tränarspår vill dock inte Sonny Karlsson bekräfta att klubben har.

– Vi ska ta död på det här i dag, och imorgon går vi vidare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer