Starfelt tillsammans med sin mittbackskollega André Calisir Foto: TT

Starfelt lämnar Göteborg för Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg blir av med ännu en spelare. Mittbacken Carl Starfelt är klar för spel med Rubin Kazan i den ryska ligan.

Tidigare i sommar försvann Benjamin Nygren till belgiska Genk och nu står det klart att även Carl Starfelt lämnar klubben. Ett fyraårsavtal med den ryska klubben är signerat och nu väntar bara den obligatoriska läkarundersökningen.

”Vi tappar en spelare som tillhört de bästa i allsvenskan i vår och det är naturligtvis ett avbräck rent sportsligt. Samtidigt är det ytterligare ett bevis på att vi gör något bra eftersom större klubbar ute i Europa är intresserade av våra spelare”, säger IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.

24-årige Starfelt har varit en stor faktor till IFK Göteborgs senaste framgångar där han tillsammans med André Calisir har bildat ett stabilt mittbackspar. Starfelt anslöt till ”Blåvitt” från Brommapojkarna inför förra säsongen och har hunnit med 60 matcher i klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.