Unga Hanna Bennison imponerade i segern mot Nya Zeeland. Foto: Bildbyrån

Startdebutanten efter gruppsegern: ”Bara att fortsätta”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Bennison, 18, fick startdebutera i OS.

Då bjöd hon på en framspelning när Sverige vann med 2-0.

– Jag har känt mig pigg och modig, säger hon till Discovery+.

Sverige har hittills stått för ett imponerande mästerskap i Tokyo. Först körde man över USA, för att sedan enkelt ta hem dubbla trepoängare mot Australien respektive Nya Zeeland. Insatserna betyder att Sverige plockar hem gruppsegern och är klart för kvartsfinal.

I mästerskapet har Hanna Bennison fått spela en del – och i dag fick hon hoppa in mot Nya Zeeland. Rosengårdspelaren stod för en fin framspelning till Madelen Janogy som satte 2-0-målet.

Tokyo 2020

– Jättekul med ännu en vinst, det har gått bra det här mästerskapet och nu är det bara att fortsätta så här, säger Bennison till Discovery+.

18-åringen menar att det tog ett tag för laget att komma in i matchen. Det var en roterad elva med åtta nya namn jämfört med matchen mot Australien.

– Det är ett ganska nytt lag vi ställer på plan i dag med många nya kombinationer med spelare.

”Alltid kul att få komma in”

Bennison tycker dock att Sverige växte in i tillställningen och för egen del är hon nöjd med det hon hittills presterat.

– Det har känts bra, alltid kul att få komma in i sådana här matcher och få spela. Jag har känt mig pigg och modig när jag kommit ut på plan.

Nu gäller fokus på nästa match – där Sverige troligtvis kommer att ställas mot Japan eller Kanada i kvartsfinal.

KLIPP: Höjdpunkter, Nya Zeeland-Sverige 0-2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet