Djurgårdens Curtis Edwards. Foto: Bildbyrån

Statistiken talar för Djurgården på Gamla Ullevi

Publicerad

Ikväll kan Djurgården ta ett rejält grepp om Lennart Johanssons pokal. I den rekordjämna guldstriden har fyra lag 59 poäng men Djurgården kan rycka ifrån med en seger på Gamla Ullevi mot IFK Göteborg. Och mycket talar för stockholmarna. De möter ett lag som blivit kvar på perrongen när guldtåget gick och de har sex raka segrar mot Blåvitt.

Hemmalaget har dessutom en del problem på backsidan. Man saknar André Calisir på grund av avstängning.  Till matchen mot Djurgården har man tvingats kalla in 16-åringe Jesper Tolinsson.

– Vi har något frågetecken och har valt att ta ut 19 spelare. Vi har blivit rätt vana under hösten att bara ha en mittback tillgänglig. Men jag har ingen anledning att känna någon orolighet inför i morgon. Oftast har det varit ”Sebban” som fått kliva ner och han har reparerat bra, inte bara på mittbacken utan även som ytterback. Han ska ha en eloge för vilken inställning och kvalitet han lyckats göra det under den här hösten. Det har varit imponerande, säger IFK:s tränare Poya Asbaghi  till klubbens hemsida.

Djurgården har nästan fullt manskap i kväll.

– Nicklas Bärkroth åkte på en smäll på träningen, vi ska titta på det så får vi avvakta och se. När det gäller Edward Chilufya är han inte aktuell för match eftersom han har åkt på en bristning. I övrigt är alla friska och krya bortsett från de långtidsskadade, berättar naprapat Christian Andersson till Djurgårdens hemsida.

Djurgårdstränaren Thomas Lagerlöf är optimistisk inför uppgiften, att ta tre poäng på Gamla Ullevi men har stor respekt för motståndet.

– Göteborg är väldigt bra med många skickliga spelare och en kompetent tränare. Framför allt offensivt känns det som att de har extremt mycket olika alternativ att välja emellan. De är duktiga i sitt omställningsspel men har även utvecklat sitt presspel ytterligare under säsongen. Ett bra lag som kommer att bli riktigt tufft att hantera på bortaplan men vi vet vad vi kan och behöver göra. Då har vi goda möjligheter att komma därifrån med ett bra resultat, säger Lagerlöf.

Den duktige tränaren Lagerlöf pratar om är givetvis Poya Asbaghi. Han räds ingen i Blåränderna men varnar för kollektivet.

– Det är svårt att peka ut någon speciell spets hos dem. Däremot är det ett lag som arbetar stenhårt för varandra, anförda av sitt mittfält som vunnit många matcher åt dem under 2019. Likaså måste vi se upp med deras fasta situationer, som gett dem många poäng. För oss handlar det om att ta serien i mål på ett bra vis. Inte minst för alla våra anhängare. Vi har haft ett magiskt stöd både hemma och på bortaplan, nu ska vi avsluta allsvenskan med värdighet.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Succéduon Bergstrand och Lagerlöf. Foto: Bildbyrån
Allsvenskan
IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

0 - 1

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 13438
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer