Steve Bruce. Foto: Bildbyrån

Steve Bruce blir ny tränare för Newcastle

Uppdaterad
Publicerad

Steve Bruce vars senaste uppdrag var som tränare i Sheffield Wednesday har skrivit ett treårskontrakt med Newcastle United. Engelsmannen tar över efter Rafael Benitez som lämnade klubben i juni.

58-årige Steve Bruce har tidigare tränat klubbar som Sheffield Wednesday, Sunderland och Aston Villa och är nu klar för Newcastle meddelar klubben på sin hemsida.

”Jag är lycklig och otroligt stolt över att ha utsetts till huvudtränare för Newcastle United. Detta är mitt lag sedan jag var ung och det var min pappas lag, så det här är väldigt speciellt för mig och min familj”, säger den nya tränaren till hemsidan.

”Steve har stor kärlek för klubben”

Klubbens VD Lee Charnley är nöjd med värvningen och med de känslor som Bruce har för klubben.

”Steve har en stor kärlek för Newcastle United och vi är mycket glada att en tränare med hans stora erfarenhet och koppling till klubben och staden har anslutit till oss”, säger VDn.

Newcastle slutade på trettonde plats i förra årets Premier League och gjorde, till många supportrars stora förtret, sig av med den populäre spanjoren Rafa Benitez efter säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.