Lotta Schelin och Caroline Seger tackar ja till fortsatt spel i landslaget. Foto: Bildbyrån

Stjärnorna fortsätter i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Ny förbundskapten och ett rutinerat landslag.

Nu är det klart att Peter Gerhardsson får dra nytta av två stjärnor även i framtiden.

Lotta Schelin och Caroline Seger tackar ja till fortsatt spel.

Det var långt ifrån självklart att mittfältaren Seger, 32 och anfallaren Schelin, 33, skulle fortsätta i blågult. Sverige rök i kvartsfinalen i EM och båda hade uttryckt tvivel. Men nu lämnar de ett glädjande besked och de har ett par landskamper på kontot. Nämlingen runt 200 landskamper var.

– Jag har talat med Peter och jag har sagt att om han tycker att jag passar in i hans tänk är jag tillgänglig. Han blev glad, sen får vi se när han tar ut truppen…, säger Caroline Seger till Aftonbladet.

Den första truppen till VM-kvalet tas ut den 28 augusti för matchen mot Kroatien 19 september.

– Vi har haft en första kontakt och ja, jag har sagt att så länge jag spelar och är frisk i klubblaget är jag öppen för att fortsätta. Så länge jag spelar på klubbnivå har jag svårt att säga att jag skulle tacka nej till att spela i landslaget, säger Lotta Schelin till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.