Foto: Bildbyrån

Stockholms fotbollsserier startar till veckan

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms fotbollförbund (StFF) har beslutat att starta spelet i sina regionala serier från och med den 17 april.

Serierna som inleds är bland annat ungdomsturneringen S:t Erikscupen, damernas division 3 och herrarnas division 4.

StFF har tagit beslutet efter kontakt med experter och ansvariga från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm gällande coronapandemin.

”Efter samtal med dessa är vår bedömning att det tydligt framgår att vår fotbollsverksamhet inte bidrar till smittspridningen annat än möjligen marginellt. Det har också framgått att det inte är någon skillnad på tränings- och tävlingsmatcher samt att den närkontakt som fotboll innebär är klart hanterbar”, skriver StFF på sin webbplats.

Förra veckan avrådde Folkhälsomyndigheten först från att spela tränings- och tävlingsmatcher i fotboll. Man öppnade sedan upp för matcher som samlar färre än 50 personer, om man i övrigt följer de allmänna råden för att begränsa smittspridning. Något som StFF förtydligar.

”Det är dock givetvis viktigt att ingen spelar med symptom”, skriver förbundet.

Regeringen har sedan tidigare förbjudit allmänna sammankomster på mer än 50 personer. Publikevenemang som allsvenskan, superettan och damallsvenskan har ännu inte startat sina serier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.