Storbrand bredvid Falkenbergs arena

Publicerad

Falkenberg och Sirius möts i allsvenskan ikväll. Samtidigt brinner det kraftfullt i ett nybyggt 16-våningshus precis intill arenan.
– Det påverkar nog väldigt många mentalt, säger Falkenbergs FF:s medieansvarige Magnus Wernersson till SVT Sport.

Mötet mellan Falkenberg och Sirius var ungefär en halvtimme gammal när en storbrand i en närliggande fastighet tornade upp sig en bit från arenan i Falkenberg. Öppna lågor reste sig och röken blåste in mot arenan.

På polisens hemsida går följande rapport att ta del av.

Räddningstjänsten larmas till ett nybyggt hotell invid Falkenbergs fotbollsarena. Enligt uppgift ska det inte finnas några gäster/boenden i hotellet. Enligt Rtj på plats ska det brinna på takvåningen. 16 våningar. Nybyggt men inga gäster ska finnas där.
Ett intilliggande hotellet Västerhavet påbörjas evakuering. Det finns inga uppgifter om skadade personer. Branden är inte under kontroll.

Åskådare ska ha lämnat

När SVT Sport når Falkenbergs FF:s medieansvarige Magnus Wernersson berättar han att branden indirekt påverkar matchen.

– Det påverkar nog väldigt många mentalt. Det är dessutom vår huvudsponsor som äger fastigheten. Det blir lite speciellt när vi samtidigt spelar med deras logo på vår tröja. Många blir väldigt oroliga när det kom väldigt mycket rök. Det är vårat högsta hus i Falkenberg. Det blir ett väldigt antiklimax när man sitter på en läktare och ser räddningsbilar köra förbi. Det påverkar publiken, säger han.

Enligt Radiosporten har flera åskådare lämnat fotbollsarenan. Något Wernersson inte märkt av.

– Ingenting vi märkt av, men folk är nog väldigt nedstämda.

Matchen slutade 0-0.

Allsvenskan
Falkenbergs FF logo

Falkenbergs FF

0 - 0

IK Sirius logo

IK Sirius

Falcon Alkoholfri Arena, Falkenberg
Publik: 2301
Domare: Fredrik Klitte

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer