Storförlust för Rosengård i CL

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea blev en för svår nöt att knäcka för FC Rosengård. Det blev förlust med klara 3-0 för Malmölaget i den första åttondelsfinalen i Champions League.

Det tog en dryg halvtimme. Sen slog Chelsea hål på Rosengårdmålvakten Zecira Musovics enastående inledning av åttondelsfinalspelet i Champions League.

Benparader, tv-räddningar och fingertoppskänsla satte stopp för ett tidigare ledningsmål. Chelseas stjärntäta offensiv var minst sagt på hugget.

Räddade på mållinjen

Rosengård hade en bra chans i första halvlek. En nickskarv signerad Ella Masar som den amerikanska landslagsspelaren Crystal Dunn tvingades rädda på mållinjen. Bortsett från det hade Hedvig Lindahl i Chelsea-målet en lugn dag på jobbet.

Annars handlade precis allt om Chelsea och Zecira Musovic matchens första 45 minuter.

Kom tillbaka starkare

I andra halvlek var Malmölaget starkare. Iva Landekas inlägg efter 50 minuter ställde till det för Hedvig Lindahl som inte fick tag i bollen. Rosengård pressade högre och skapade mer. Flera välslagna hörnor tog Rosengård in i matchen.

Danskan Sanne Troelsgaard tvingade sedan Lindahl till en fin räddning.

Utökade ledningen

Rosengårds offensiv gav ingen utdelning och istället kunde den förre Rosengårdsspelaren Ramona Bachmann snyggt placera in 2-0 bakom Musovic efter dryga timmen. 3–0 kom en stund senare.

Returmötet spelas i Malmö om en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.