Piteå vann mot Ljusdal med 4-0 i svenska cupen Foto: Bildbyrån

Storseger för Piteå i svenska cupen

Uppdaterad
Publicerad

Svenska mästarna Piteå har fått en strålande start på svenska cupen. I den andra omgången idag vann laget med 4-0 mot Ljusdal och har nu full pott efter två matcher.

Piteå visar att formen från förra säsongen sitter kvar även i år. I första cupmatchen mot AIK blev det storseger med 5-1. Så blev det även idag när Ljusdal stod för motståndet.

19 minuter in i matchen gav Andre Norheim laget ledningen med 1-0 när hon skarvade in bollen i mål. Sex minuter senare var det dags igen. Julia Karlenäs nickade in Fernanda Da Silvas inlägg och Piteå hade greppet om matchen i paus.

Nina Jakobsson hade precis kommit in på planen när hon gjorde 3-0 och sedan avslutade Da Silva målskyttet när hon gjorde 4-0 med ett långskott. Piteå toppar gruppen på sex poäng med en match kvar att spela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.