Stortalangens succé – upp i poängligatopp. Foto: Bildbyrån

17-årige stor­talangens succé – upp i poängligatopp

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett mål och en assist i 3-1-vinsten mot Helsingborg är Benjamin Nygren nu uppe i sex poäng på fyra matcher i årets allsvenska.

Därmed leder också IFK Göteborgs nya 17-åriga guldkorn allsvenskan poängliga i år.

– Jag får försöka fortsätta, säger Nygren till C More.

Han har slagit ner som en allsvensk bomb i år – Blåvitts 17-åring – Benjamin Nygren.

Mot Helsingborg inledde stortalangen med att vackert assistera mittbacken Carl Starfelt till dennes första mål för säsongen.

I den andra halvleken fullbordade han en fin individuell insats med att iskallt rulla in 3-0 på straff. Detta gjorde han inför ögonen på Manchester Uniteds A-lagsscout Thomas Möller Nielsen, enligt Sportbladets uppgifter.

Enligt C More fanns också nyligen semifinalklara Champions League-laget Ajax och flertalet Premier League-klubbar på Ullevis läktare.

”Lyckligt lottad”

– Jag sa det innan matchen: ”Finns det något bättre än att spela match på Ullevi?” Det var soligt och mycket folk, det är det bästa som finns, jag är lyckligt lottad, sa Benjamin Nygren efter matchen.

Om intresset från andra klubbar som var på plats på matchen svarade Nygren:

– Det är smickrande men jag försöker att inte fokusera på det. Jag kan ju liksom inte gå runt och tänka på det.

Tittar man också på Nygrens totala poängskörd så är den häpnandsväckande. På sju matcher i allsvenskan har talangen stått för fem mål och två assist.

Allsvenskan

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

3 - 1

Helsingborgs IF logo

Helsingborgs IF

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 13340
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.