Foto: Bildbyrån

Straffräddaren efter vinsten: ”Vi har kvalité i det här laget”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vände ett underläge och besegrade Australien med 4-2.

Då stod Hedvig Lindahl för en avgörande insats mellan stolparna.

– Jag tycker det är vårt anfallsspel som räddar oss i dag, säger hon ödmjukt till Discovery+ efter matchen.

Sam Kerr satte 2-1 till Australien när den andra halvleken var tre minuter ung – och Blågult var illa ute.

Men svenskorna kom tillbaka, kvitterade och vände matchen till seger med 4-2. Hedvig Lindahl, 38, stod då för en storartad målvaktsinsats. Den rutinerade burväktaren bjöd på ett flertal svettiga räddningar och hindrade dessutom Kerr från att fullborda ett hattrick när hon plockade hennes straff.

Tokyo 2020

38-åringen är dock ödmjuk efter insatsen.

– Jag tycker att det är vårt anfallsspel som räddar oss i dag. Sedan klart att jag kunde hjälpa laget när vi hamnar i den kniviga situationen, säger hon till Discovery+ efter matchen.

Analyserade straffskytten

Målvakten hade på förhand studerat straffskytten och tänkte att hon skulle gå hårt i mitten eller till vänster om Lindahl.

– Det var en känsla som visade sig funka, man ska ha lite flyt.

Lindahl anser att svenskorna inte riktigt var på hugget inledningsvis. Samtidigt berömmer hon Australien för sitt spel, med intränade mönster i in-, upp- och tillbaka-spel.

Aggressivitet är nyckeln

En annan orsak till att Sverige inte var påkopplade inledningsvis har att göra med att man inte var aggressiva, menar Lindahl.

– Vi var inte först på andrabollar och återerövringen. Vi hittade en aggressivitet i första halvlek som gjorde att vi hittade vårt spel mer.

– Vi har kvalité i det här laget som vi inte visade i första som vi visade i andra. Bra inhopp också. Stark och jämn trupp och en tro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet