Succéinhoppet – Bale bakom Reals tredje raka CL-titel

Real Madrid fortsätter att skriva fotbollshistoria – i kväll blev de första lag att vinna Champions League tre år i rad.

Matchhjälte blev inbytte Gareth Bale som med två mål i den andra halvleken såg till att spanjorerna besegrade Liverpool med 3–1.

– Jag förtjänade att spela från start, säger walesaren till Viasat.

Gareth Bale hade bara varit på planen i tre minuter när han med ett makalöst mål gav Real Madrid ledningen i Champions League-finalen.

Matchuret stod på 64 när Marcelo kom runt på vänsterkanten och lyfte in bollen mot Bale. Den sistnämnde visade prov på stor teknisk skicklighet när han med en cykelspark drog bollen i mål och gav spanjorerna 2–1.

Med sex minuter kvar av matchen satte Bale definitivt punkt på finalen när han dunkade in 3–1. Skottet var visserligen hårt, men inte helt otagbart för målvakten Loris Karius som hade en mindre lyckad kväll.

Bale besviken efteråt

Bale är därmed den förste inhopparen att göra två mål i en Champions League-final.

– Jag är besviken att jag inte spelade från start, men när jag hoppade in från bänken ville jag påverka matchen, säger 28-åringen till Viasat.

– Jag tycker att jag förtjänade att spela från start, men tränaren tyckte annorlunda. Jag är förstås överlycklig att få lyfta bucklan, men samtidigt vill jag starta i alla matcher och spela varje vecka. Så har det inte varit den här säsongen. Jag ska sätta mig ner med klubben i sommar och diskutera framtiden, fortsätter Bale.

Klopp: ”Vi hamnade i chock”

Liverpool drabbades av ett tidigt avbräck när Mohamed Salah, med tårar i ögonen, tvingades lämna planen efter bara 30 minuter. Stjärnan föll illa i en duell med Sergio Ramos, skadade axeln och fick bryta matchen.

– Det var en jobbig skada och man ser en fin vän lämna planen i tårar. Eftersom det är säsongens sista match är VM i fara. Vi hamnade i chock, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp till Viasat.

Klopp, som förlorade flera stora finalmatcher i karriären, ville inte analysera allt för mycket efteråt utan konstaterade kort: