Sundhage: ”Att ge Sverige en semifinal skulle vara fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon spelar Sverige EM-kvartsfinal mot Nederländerna och om det blir förlust så är det Pia Sundhages sista match.

– Mitt hjärta tillåter inte att känna så, sade hon på presskonferensen.

Om det inte blir seger mot Nederländerna i kvartsfinalen har Pia Sundhage är den drabbningen hennes sista som svensk förbundskapten och det är flera spelare som har sagt att det ger dem extra motivation.

– Eftersom det är Pias sista turnering så är det lite extra viktigt att det ska gå bra, sade målvakten Hedvig Lindahl på presskonferensen.

Fotbolls-EM

”Får mycket sms och mejl”

Men det är inte något Sundhage vill tänka på i det här skedet.

– Jag har ju fattat i skallen att om det blir förlust imorgon så är det min sista landskamp med det här gänget, men mitt hjärta tillåter inte att känna så. Det här är en fotbollsmatch och för att respektera matchen och Nederländerna så är det lite förmätet att säga att man spelar för någon. Vi spelar i blågult och jag coachar för landet. Att ge en semifinal tillbaka till Sverige skulle vara helt fantastiskt, säger hon.

– Jag får väldigt mycket sms och mejl från alla håll och det finns ett stöd som jag känner är innerligt. Vinner vi imorgon är det en present till just dem.

Mötet blir även speciellt för svenskbekantingen Lieke Martens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet