Noah Sonko Sundberg gratuleras efter målet mot Örebro. Foto: Bildbyrån

Sundsvall bröt måltorkan i Örebro

Fem raka kryss – och inte en seger sedan premiären. Då bröt Noah Sonko Sundberg måltorkan och såg till att Sundsvall tog en trepoängare efter 2–0 borta mot Örebro.

Inför mötet på Behrn arena hade ”Giffarna” alltså fem raka kryss, varav fyra av dessa slutat mållöst. På onsdagskvällen klev försvararen Noah Sonko Sundberg fram – och visade vägen när ”Giffarna” tog lagets andra seger hittills den här säsongen.

Men Örebro – som på förmiddagen fick beskedet att avstängde anfallaren Kennedy Igboananike även skulle missade denna match då klubbens överklagan avslogs – har det fortsatt tungt. Närkingarna har inte vunnit på en månad, och bara tagit en poäng på de sex senaste matcherna.

Efter 42 minuter gick ÖSK-yttern Michael Omoh omkull i en närkamp vilket gav Sundsvalls försvarare Noah Sonko Sundberg öppen gata att kliva in centralt. Sonko Sundberg klippte sedan till från ett par meter utanför straffområdet och bollen letade sig in vid stolpen bakom Örebromålvakten Oscar Jansson. AIK-lånet kunde sedan fira sitt första mål för säsongen – och Sundsvalls första sedan Elfsborg hemma 26 april. Då slog Peter Wilson till när han kvitterade till 1–1. Därmed varade Sundsvalls måltorka i 318 minuter.

– Jag körde bara på när jag fick bollen. Sen satt den där den skulle, sade Noah Sonko Sundberg till C More om målet efter första halvleken.

Örebro fick det även motigt i andra halvleken. Efter en timmes spel blev ÖSK:s mittback Damien Plessis utvisad efter att ha rivit ner Peter Wilson som var på väg att skaffa sig ett friläge.

Men efter 70 minuter var Örebro mycket nära att kvittera två gånger om när både Martin Lorentzson och inhopparen Arvid Brorsson nickade till på hörnor. Men ingen lyckas överlista födelsedagsbarnet Tommy Naurin som kunde firade med att hålla nollan för fjärde matchen i följd.

Efter 77 minuter fastställde sedan inhopparen Linus Hallenius slutresultatet när han tryckte in en retur bakom ÖSK-målvakten Oscar Jansson.