Foto: Bildbyrån

Sundsvall tog stabil hemmaseger

Uppdaterad
Publicerad

Eric Larsson höll sig framme vid en trasslig situation i straffområdet och rullade in bollen fem minuter in i andra halvlek. Det räckte för att sätta stopp för Sundsvalls dåliga sommarform.

– Det var en viktig match, riktigt skönt att vinna.. Först ropade jag på pass men jag fick slå in returen, säger målskytten till C More.

26-åringen firade både födelsedag och målet med en frivolt.

– Skönt att få göra den, synd att det inte blir så ofta, säger ytterbacken.

Halmstad som fortfarande jagar sin första seger sedan premiären mot Östersund var rejält tillbakapressade i matchinledningen. Ju längre den första halvleken gick desto bättre fick man till kontringsspelet med Nikolai Alho och Sead Haksabanovic i spetsen.

Men hemmalaget gick ut till den andra halvleken och spikade igen framgör Tommy Naurin som egentligen bara behövt ingripa en gång under matchens första 45. En vinsträddande utsträckning längs marken på Fredrik Olssons skott skulle det visa sig.

”Inte alls godkänt”

– Vi försökte med det mesta men tyvärr räckte det inte. Starten är för dålig från vår sida. I andra halvlek är det likadant. Det är inte alls godkänt från vår sida. Sundsvall ska få betala för detta nästa vecka, säger Halmstads tränare Igor Krulj till C More.

Efter Eric Larssons mål, han petade in returen på Jonathan Morsays skott gick luften ur Halmstad som får ladda om till returen. Nu vänder serien och lagen möts igen på Örjans Vall redan på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.