Sander Svendsen stod för två mål och en assist när Hammarby slog Sundsvall med 4-1. Foto: Bildbyrån

Svendsen sköt Sundsvall närmare kvalspel

Uppdaterad
Publicerad

Sander Svendsen, 20, är inne i ett målstim. Med två nya mål satte norrmannen stopp för Sundsvalls ambition att lämna kvalplatsen när Hammarby vann med 4-1 på Idrottsparken.

– Jag ville i första hand vinna matchen, men att göra mål är såklart viktigt för mig som anfallare, säger Svendsen till C More.

Att det var Gif Sundsvall som hade mest att spela för syntes inledningsvis tydligt när Hammarby gästade Idrottsparken i den näst sista omgången.

Sundsvall, som i tabellen går en hård kamp med Jönköpings Södra om att säkra kontraktet, fick utdelning på sitt spelövertag efter dryga kvarten.

Sundsvall tog ledningen

Carlos Garcia tryckte in 1-0 bakom Johan Wiland på hörna.

Sundsvalls mål fungerade som väckarklocka för Hammarbyspelarna som jobbade sig in i matchen.

Jiloan Hamad och Arnór Smárason hade varsin chans, men det var Sander Svendsen som nickade in kvitteringen bakom Tommy Naurin strax före pausvilan.

– Vi började inte bra, men jobbade oss in i matchen. Vi måste bara fortsätta och ta detta seriöst, det viktiga är att vinna kriget där ute. Då kommer resten av sig själv, säger Svendsen till C More.

Svendsens målsuccé

Svendsen, som stod för två mål mot Sirius senast, tog det minsann seriöst efter paus och dubblade sin målskörd åtta minuter in i den andra halvleken.

Efter att Sundsvall slarvat i uppspelsfasen kunde Kennedy Bakircioglu spela bollen vidare till Svendsen som hittade en lucka vid Naurins första stolpe.

– Jag ville i första hand vinna matchen, men att göra mål är så klart viktigt för mig som anfallare, säger den 20-årige norrmannen.

När mittbacken Björn Paulsen gav sig iväg på en offensiv räd och tryckte in 3-1 med 20 minuter kvar att spela var matchen avgjord.

Kvar på kvalplats

Luften gick ur Sundsvall som till slut förlorade med 4-1 efter att Svendsen spelat fram Arnor Smarason till matchen sista mål på övertid.

Sundsvall tog därmed inte chansen att ta ett steg närmare nytt kontrakt utan ligger kvar på kvalplats med samma poäng som Jönköpings Södra, som har en match mindre spelad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.